Regler och rutiner    

    För att hundens vistelse här ska bli så bra och trygg som möjligt så har vi vissa regler och rutiner som ska följas.

OBS! Fr.o.m. 1 januari 2019 har vi ingen in- eller utlämning på tisdagar,
detta för att få en dag i veckan när det är lite lugnare.


Regler 
Hunden ska vara frisk och inte visa några tecken på smittsamma sjukdomar.

Hunden ska vara vaccinerad. För sin egen skull eftersom det är den ovaccinerade hunden som löper störst risk att bli sjuk vid en smitta. En vaccinerad hund kan bära med sig smittan men blir sällan allvarligt drabbad själv.

Hunden ska vara försäkrad. Om hunden insjuknar under sin vistelse här så tar vi den till veterinär och då är det bra om ni har lämnat försäkringsnumret till oss. Självklart så kontaktar vi alltid er eller den kontaktperson ni uppgett om något händer, men om det är något akut så ser vi till att den får kvalificerad vård.


   


Rutiner 
Vi har inga speciella in och utlämnings tider än, eftersom vi inser att det är individuellt när man behöver lämna sin hund, så vi gör upp tiderna från hund till hund. Däremot så är det viktigt att ni håller de tider vi gjort upp för att vi ska kunna fortsätta att ha det så! Eftersom vi planerar dagen efter när in och utlämningar sker så blir hela dagens schema rubbat om vi får stå och vänta, och kommer ni för tidigt så kanske vi är ute på promenad och då är det stressande för hundarna hemma när det kommer någon som inte blir mottagen. Förseningar kan drabba alla eller att man vill komma tidigare, men då bör man höra av sig i så god tid som möjligt. Detta gäller både vid inlämningar och utlämningar.
Vi vill ha en lugn och stressfri miljö både för våra pensionatsgäster och våra egna hundar - hoppas ni vill hjälpa oss med det! Inga in och utlämningar sker före
9 på morgonen eller efter 20 på kvällen, för då har vi fullt upp med hundarna.

Inlämning: När ni kommer hit första gången så får hunden sitta kvar i bilen medan ni får fylla i ett papper med uppgifter om er hund och hur den är. Dessutom får ni se var er hund ska bo och vi lägger in dess saker i boxen, det är bra om hunden har något hemvant med sig att sova på. Sedan går vi till bilen och jag tar med mig hunden när ni åker. Detta är för hundens skull, för att hunden ska lämna er och inte tvärtom. Hundar tycker ofta att det är väldigt mycket spännande lukter här, och då blir det inget jobbigt avsked.

Utlämning: För att hundarna ska få en så lugn och stressfri vistelse som möjligt här hos oss så sker all hämtning och lämning vid grinden. Hundarna blir så glada när deras matte eller husse kommer tillbaka, och det kan vara jobbigt och stressande för de andra hundarna. Att vi går och kommer med de andra hundarna för promenader eller in/ut lämning blir snabbt en vardag för hundarna, så det stressar dem inte alls i samma utsträckning.

Kom ihåg att ta med: Något hemvant för hunden att sova på, hundens vanliga mat, försäkringsnummer och vaccinationsintyg. Självklart får hunden ha med sig leksaker och tuggben om ni vill.